Till Startsidan

Hållbar utveckling

Seminarium om hållbar utveckling och om hur vi på arbetsplatsen kan öka vårt bidrag till en hållbar utveckling.

Tid: 2-4 timmar beroende av önskat utrymme för reflektion, samtal och tillfälle till självvalda förbättringsinitiativ.

”En hållbar framtid?” Föredrag som i sin första del innehåller en tillbakablick från framtiden avseende de framsteg som gjorts och de förändringar som möjliggjort denna nya hållbara framtid. Den andra delen utgår från nuet och sveper över de samband mellan konsumtion, tidsanvändning, välbefinnande och klimat/miljö som tagit oss dit vi är idag – och som vi via nya synsätt kan åstadkomma förändringar som både ökar vår livskvalitet och minskar vår påverkan på klimat och miljö.

Tidsåtgång: 2,5 – 3 tim inkl. paus och diskussion.

Grundläggande miljöutbildning. Halvdags eller heldags utbildning i hållbar utveckling. Passar bra  samband med miljödiplomering, miljöcertifiering eller för att allmänt öka medvetenheten om de utmaningar och möjligheter vi står inför. Vi gör denna utbildning i samarbete med Stiftelsen Ekocentrum, på plats i Göteborg där vandrande föreläsning i utställning ingår, eller där ni befinner er.

Vi kan anpassa till aktuell verksamhet, men innehåller generellt: Vad innebär en hållbar utveckling? Hur mår planeten? Miljöfrågesport. Energi. Konsumtion. Tumregler för hållbar utveckling. Goda exempel. Miljömål. Vad kan vi göra?

Tidsåtgång: 4-8 tim beroende av i vilken omfattning utbildningen ska innehålla workshop-delar.


Föreningen Tidsverkstaden   Södra Larmgatan 6   •   411 16 Göteborg   •   e-post: info@tidsverkstaden.se
Copyright © 2023 Föreningen Tidsverkstaden  •  Om personuppgifter och Cookies  •  Webmaster  •   Credits  •   Powered by WordPress