Till Startsidan

Reflektera och paddla kajak

6:e juni 2013 av Fredrik

Vissa dagar på jobbet är bättre än andra. Är det inte så för oss alla? Bland de mest minnesvärda på Tidsverkstaden finns de då vi får förmånen att leda en NaturTidsverkstad. Här är en av mina minnesbilder från en Reflekterande Paddling:

Jag sitter en eftermiddag i en havskajak på en spegelblank fjord i ett soldränkt Bohuslän. Det är slutet av september. Deltagarna har precis delat upp sig två och två. Jag ser dem nu paddla i lugn takt medan  pratar med varandra. De pratar om vad de tänkte på under de 45 min som de paddlade enskilt och reflekterade över en fråga som de ansett vara väsentlig att reflektera över.  Jag ska snart paddla efter dem. Sedan förbi. Jag ska leta upp ett bra ställe på en ö att rasta på. Vi ska samlas där så småningom och  packa fram fika. Det ska som vanligt bli spännande att höra då vi delar med oss av våra tankar och samtal. Våra perspektiv tenderar att bli bredare då vi byter tankar och upplevelser från vardagslivet. Kanske kommer vi att spåna lite idéer – om någon vill ha sådan hjälp av oss andra. Under dagens sista lugna paddling tillbaks till Kärlingesunds Gård – där vi bor – kommer vi att överväga om vi ska besluta oss för att faktiskt göra någon liten eller stor förändring i vardagen. Eller inte.  Duschen kommer att bli skön. Middagen kommer att smaka gott. Definitivt goda snack. Kanske ett glas vin och lite ost lite senare. Jag kunde haft det sämre. Det kunde till exempel vara molnigt. Eller blåsa lite. Det hade i och för sig inte gjort så mycket heller – påverkar upplevelsen bara marginellt. Men just nu är det faktiskt precis så bra det kan.

Den 25-27 september är det dags igen för en ”Reflekterande Paddling”. Inbjudan finns här och under rubriken ”Kommande öppna aktiviteter” på hemsidan.


Föreningen Tidsverkstaden   Södra Larmgatan 6   •   411 16 Göteborg   •   e-post: info@tidsverkstaden.se
Copyright © 2024 Föreningen Tidsverkstaden  •  Om personuppgifter och Cookies  •  Webmaster  •   Credits  •   Powered by WordPress