Till Startsidan

7 juni i Göteborg – filmen ”Health Factory”

25:e april 2011 av Fredrik

DETTA ÄR INGEN HELT ÖPPEN AKTIVITET UTAN ”BARA” FÖR ANSTÄLLDA OCH POLITIKER INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN.

Vi visade filmen ”Health Factory” den 20 april, men många som ville se den kunde inte.  Vi bjuder därför in till ett nytt tillfälle.

Inbjudan kan laddas hem här eller läsas nedan:

Välkommen till ytterligare en specialvisning av ”Health Factory”

Vi ger anställda och politiker inom hälso- och sjukvård ytterligare en möjlighet att se debattfilmen ”Health Factory” (Helsefabrikken) från 2010. Inbjudan bifogas.

Tid:       7 juni  kl. 18:30 – 20:00. Efter filmen blir det samtal och diskussion för de som vill stanna.

Plats:    Redbergsteatern, Örngatan 6, Göteborg

Entré:   20:- (går oavkortat till Läkare Utan Gränser)

Anmälan sker vi e-post till Fredrik Warberg. Antalet platser är begränsat och du får snabb bekräftelse via e-post att du fått plats (eller inte).

Du som vill se filmen, men inte arbetar inom hälso- och sjukvården kan anmäla dig till en reservlista. Vi meddelar dagen före om det finns plats eller inte.

Så här presenterades filmen i programmet till årets upplaga av Göteborg International Film Festival:

”Sjukvården ska effektiviseras”, säger politikerna och ropar på marknadsanpassning. Frågan är bara hur man sätter ett pris på hälsa och vad händer när en förlossning med komplikationer ger mer pengar till sjukhuset än en utan. The Health Factory visar konsekvenserna med norska sjukvården som exempel. Vi får se landets förra hälsominister storögt imponeras av Toyotas bilfabriker och deras mekaniska logistik för att sedan införa och kräva tillämpning av samma principer inom sjukvården. Det blir smått Kafka-artat när en tidsstudieman från Ernst & Young mäter hur länge en sjuksköterska tröstar en rädd, äldre patient. Världens främsta experter på vårdfrågor säger sitt och det är en avhumaniserad bild av framtiden de målar upp i denna en av festivalens mest angelägna filmer.

Filmen är textad på engelska. Det talas norska och engelska.

Arrangörer av denna visning är Föreningen Tidsverkstaden i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och filmbolaget Faction Film.

Du får gärna sprida denna inbjudan vidare till andra personer som du tror kan vara intresserade.

Välkommen

Fredrik Warberg


Föreningen Tidsverkstaden   Södra Larmgatan 6   •   411 16 Göteborg   •   e-post: info@tidsverkstaden.se
Copyright © 2024 Föreningen Tidsverkstaden  •  Om personuppgifter och Cookies  •  Webmaster  •   Credits  •   Powered by WordPress