Till Startsidan

Romaner med mera

ORYX & CRAKE – Margaret Atwood
Framtids-dystopi eller en rimlig förlängning av dagens trender? Full av svart humor och väcker i vilket fall frågor om vilken framtid vårt sätt att leva leder till.

FÅGLAR UTAN VINGAR – Louis de Bernières
Outtömliga möjligheter till reflektion om mänskliga egenskaper och möjligheter till samexistens, den lilla människan kontra politiska skeden och samtidig beröring av de flesta känslomässiga strängar.

I VÄNTAN PÅ BARBARERNA – J M Coetzee
I klassen ”mest sagt med minst antal ord” är JMC kung. Gillar man sedan att själv reflektera över mänsklig storhet, svaghet, rädsla och mod, så är detta och andra av hans alster att rekommendera.

MOMO – ELLER KAMPEN OM TIDEN – Michael Ende
Tänkvärt och spännande om hur tiden kan användas som en maktfaktor och om hur olika synsätt på tiden kan göra att vi upplever den olika. En bok för alla från ca 12 år.

PROFETEN – Khalil Gibran
Vacker och poetisk klokskap i litet format. Tål att ägna stunder av reflektion till. Finns även på CD med uppläsning av Peter Haber och bakgrundmusik av Björn J:son Lind

DEN UTMÄTTA TIDEN – Peter Noll
Fantastisk självbiografisk bok som innehåller rättframma reflektioner om livet som kan uppstå då det blir tydligt för oss att livet verkligen är utmätt.

KOLLEKTIVT SJÄLVMORD – Arto Paasilinna
Alla som klarar finsk svårmodig och frodig humor kan följa med på en hysterisk men rätt lugn reflekterande resa mot livets slut – eller omstart.

THE THANATHOS SYNDROME –  Walker Percy
Inte konstigt att man blir förundrad över att alla människor har förändrats då man kommer tillbaka efter några års bortavaro. Skrämmande men riktigt roligt.

ZEN – ELLER KONSTEN ATT UNDERHÅLLA EN MOTORCYKEL – Robert M. Pirsig
Filosofisk kultroman om olika sätt att betrakta och navigera i världen.

TÄRNINGSSPELAREN – Luke Reinhart
Mycket provocerande kultroman om det här med att göra val i livet.

DE SMÅ TINGENS GUD – Arundathi Roy
Med språk som en pärlande bäck flyter denna kärleksberättelse fram med kraft – rakt genom det indiska kastsamhällets begränsande människosyn.

DEN VIDUNDERLIGA KÄRLEKENS HISTORIA – Carl Johan Wallgren
I en tid av utseendefixering är denna enormt innehållsrika och vida roman en klockren påminnelse om att det är insidan som räknas. Med mera.

DEN VITE MANNEN – Papalagi
En liten skrift om en oförstörd människas häpnad inför den västerländska ”civilisationen”. Baserar sig på ett tal av hövdingen Tuiavii från ön Upolu som är en del av Samoa-gruppen.

ILLUMINATIONS + INNERACTIONS – Steven C. Paul & Gary Max Collins
Två små reflektionsböcker med kort text och vacker målning på varje uppslag. Som gjorda för en fundering på toaletten eller bussen.


Föreningen Tidsverkstaden   Södra Larmgatan 6   •   411 16 Göteborg   •   e-post: info@tidsverkstaden.se
Copyright © 2024 Föreningen Tidsverkstaden  •  Om personuppgifter och Cookies  •  Webmaster  •   Credits  •   Powered by WordPress