Till Startsidan

Åtta till fem

Via arbete kan vi få en del av det vi behöver. Mening, pengar, stimulans, utveckling, gemenskap, m.m. Det viktigaste är kanske inte om vi får det vi behöver på arbetet eller i resten av livet, utan att vi får det någonstans. Vilken roll spelar arbetssituationen i ditt liv?

I vilka av nedanstående exempel känner du igen dig?

1. "Medan Yvonne sköter sin förpackningsmaskin vandrar hennes tankar i enskild frihet. Kvällarna är fyllda av engagerade samtal där dagens idéer bryts mot andras och växer till gemensamma projekt. Om tre veckor har pjäsen premiär. Det känns spännande och lite pirrigt."

2. "Det känns bra för Henrik då han sitter en stund hos sin patient. Han lyssnar och lär sig om livet. Bäckenet är tömt och ställningen är förändrad. Väl hemma i lägenheten möter farmor och tvillingarna. Så snart barnen somnat går Henrik till garaget och putsar på MC:n och sidovagnen. Om vädret är OK, blir det en glidarsöndag med klubbkamraterna."

3. "Janja bedömdes som bäst för uppgiften av de 75 som sökte. De egna gränserna utmanas dagligen av komplexiteten och tidspressen i IT-världen. Hon känner sig levande av tävlingsmomenten. När hon kommer hem lämnar hon tankarna på jobbet i hallen. Efter middagen åker hon till mötet med Amnesty-gruppen."

4. "Klockan är 6:42 då Nader går in i byssjan. Två i arbetslaget är redan där. Först en fika tillsammans, sedan ska det monteras takstolar. Idag snackas det om väderförändringar, klimatet hemma och i samhället. Stämningen är varm, lite rå och öppen. Kontorshuset de bygger blir fult och känns lite onödigt, men det är inte så viktigt."

5. "Stephanie var alltid i händelsernas centrum. 60-80 timmar i veckan. Alltid på väg framåt. Snabbt. Hon fick mycket bekräftelse. Pengarna rullade in och pensionsförsäkringen växte. Då det blev dags att sluta jobba, slutade också telefonen att ringa. Nu finns gott om pension, men inte en enda relation."

6. "Niklas är det han gör. Det är ett sätt att leva. Han brinner för det och det känns underbart att glömma tiden, ge sig hän och känna kreativiteten spruta. Det gör inget att galleriet backade ur utställningen. Han älskar att måla, det är det som gäller. I kväll ska han ut med kompisarna och i övermorgon kommer a-kassan."


Föreningen Tidsverkstaden   Södra Larmgatan 6   •   411 16 Göteborg   •   e-post: info@tidsverkstaden.se
Copyright © 2024 Föreningen Tidsverkstaden  •  Om personuppgifter och Cookies  •  Webmaster  •   Credits  •   Powered by WordPress