Till Startsidan

Så kan ”privatisering” gå

8:e december 2012 av Fredrik

Så kan privatisering gå
Statliga kraftbolaget British Energy gick dåligt och såldes ut. Det gick inte bättre för det och efter flera turer med olika ägarskap köptes bolaget av Electricité de France EDF – ett statligt ägt franskt bolag. ”Privatiseringen” ledde alltså till att franska staten ägde istället för engelska staten. Kanske inte vad engelsmännen tänkt sig. Kanske känns som ur askan, i elden?

Många av oss som inte automatiskt jublar då stater säljer ut vitala samhällsfunktioner, kan kanske trots allt finna viss humor i detta. Att både BE och EDF håller på med kärnkraft och kolkraft gör dock att eventuella småleenden stelnar i mungipan.0 Kommentarer till “Så kan ”privatisering” gå”
  1. Bli först att tycka till!
Skriv en kommentar

Föreningen Tidsverkstaden   Södra Larmgatan 6   •   411 16 Göteborg   •   e-post: info@tidsverkstaden.se
Copyright © 2019 Föreningen Tidsverkstaden  •  Om personuppgifter och Cookies  •  Webmaster  •   Credits  •   Powered by WordPress