Till Startsidan

Är det OK att drömma lite, eller?

28:e februari 2011 av Fredrik

Tänk om det var 2025… Dream on…

Ja, tänk om du förflyttade dig framåt i tiden. Säg till år 2025. Vad vill du kunna se då du tittar tillbaka från dagens datum år 2025? Vi fick i uppgift att göra det i ett föredrag vi höll för ett tag sedan. Vi blev då återigen påminda om då hur välgörande det är bygga bilder av framtida önskvärda tillstånd. Vi mår dels väldigt bra av det och dels så behövs dessa positiva framtidsbilder för att skapa kraft och rörelse i hållbar riktning. Vi håller gärna föredraget igen (kontakta Fredrik W) men varför inte göra en framtidsspaning själv? Eller tillsammans med några kompisar eller kollegor? Här kommer några frågor som kan fungera som underlag:

Vad har hänt? Vilka nya hållbara livsstilar har fått så stort genomslag att de börjat utgöra den nya normen? Hur ser de nya förebilderna ut? Hur har vi lyckats hejda klimatomställningen? Hur har statusmarkörerna kunnat förflyttas från dagens karriärs- och konsumtionsinriktning, mot meningsfullhet och bidrag till vårt gemensamma och miljöns välbefinnande? Hur ser de nya hållbara konsumtionsmönstren ut? Hur använder och prioriterar vi vår tid 2025?

Vilka faktorer har varit starkt bidragande till att det som har hänt har kunnat hända?  Vilka innovationer har underlättat förändringarna? Vilka forskningsresultat har varit viktiga? Vilka politiska beslut har möjliggjort?

Tänk om vi kunde tänka om…   Vill du  "tänka om…?" Vill du drömma dig framåt och bygga bilder av hur det förhoppningsvis ska bli och spåna över vad som har gjort att det blivit så som det blivit i dina framtidsbilder? Om du vill det och gör det, så får du gärna meddela vad du kommer fram till. Kanske kommer vi att publicera en del av det som kanske kommer in till oss.


Föreningen Tidsverkstaden   Södra Larmgatan 6   •   411 16 Göteborg   •   e-post: info@tidsverkstaden.se
Copyright © 2019 Föreningen Tidsverkstaden  •  Om personuppgifter och Cookies  •  Webmaster  •   Credits  •   Powered by WordPress