Till Startsidan

Går tiden olika fort?

26:e augusti 2008 av Fredrik

Visst kan det kännas som att tiden går olika fort beronde av vad vi fyller den med. En vanlig förklaring är att det går fort när vi har roligt och långsamt när vi har tråkigt. Men är det så enkelt? Och vad är roligt och vad är tråkigt?

Tänk på din egen sommarledighet (om du haft någon). Om du åkte omkring mellan olika spännande aktiviteter så känns det sannolikt som att tiden gick fort under tiden, men i efterhand är förmodligen känslan att du hunnit med mycket och fått uppleva många saker. Och då kan det kännas som semestern varit lång – oavsett om det du gjort varit roligt eller tråkigt.

Om du å andra sidan levt ledigheten i en lugn lunk med sjlävvalda, vardagliga vanor, så kändes tiden antagligen lång under tiden, men efteråt när du ser tillbaka på semestern kanske du upplever att det gått fort eftersom det saknas särskilda saker att hänga upp i minnet.

Eller så har du blandat vilsam semesterlunk med minnesvärd aktivitetsledighet.

Oavsett om vi upplever att det gått fort eller långsamt, är väl det viktigaste med ledighet ändå att vi lyckas ladda våra mänskliga batterier med tillräcklig energi så att vi också orkar uppleva den vanliga vardagen som värdefull.

Vad tror du om det här med att det kan kännas som att tiden går fort eller långsamt?0 Kommentarer till “Går tiden olika fort?”
  1. Bli först att tycka till!
Skriv en kommentar

Föreningen Tidsverkstaden   Södra Larmgatan 6   •   411 16 Göteborg   •   e-post: info@tidsverkstaden.se
Copyright © 2019 Föreningen Tidsverkstaden  •  Om personuppgifter och Cookies  •  Webmaster  •   Credits  •   Powered by WordPress