Till Startsidan

Semestern hägrar…

9:e juni 2008 av Fredrik

Vad ska ni göra på semestern? En fråga på ett kärt tema som vi pratar om halva våren och som ger plats för drömmar om berikande besök och aktiviteter eller orörda tidsspann med utrymme för spontanitet, dagsform och återhämtning som fyller på kraft och kreativitet.

Men hur nära drömmen finns verkligheten? Semestern kan vara kravfylld med umgängen som ska odlas och som kanske gillas av några i semesterföljet medan andra får bita sig i tungan under besöken. Ensamhetskänslor och sociala överdoser utan egna stunder. Trasiga relationer som vägrar ta ledigt utan följer med på semestern.

Vad är en bra semester? En fråga att ställa oss själva då det finns tid att reflektera – helst innan ledigheten tecknas in av vanans autopilot. Kanske kommer vi på nya vanor vi verkligen vill ha. Kanske kan en relation hinna renoveras under semestern.

Har hört att en bra semester är en kontrast till vardagen. Är det därför undertecknad trivs så bra dubbelvikt i en liten fuktig segelbåt utan bekvämligheter, men med upplevelsen att jag har all tid i världen?

Fredrik W (ungefärligt citerat ur spalten "Livsfrågan" som Fredrik då och då skriver i för Kyrkans Tidning)0 Kommentarer till “Semestern hägrar…”
  1. Bli först att tycka till!
Skriv en kommentar

Föreningen Tidsverkstaden   Södra Larmgatan 6   •   411 16 Göteborg   •   e-post: info@tidsverkstaden.se
Copyright © 2019 Föreningen Tidsverkstaden  •  Om personuppgifter och Cookies  •  Webmaster  •   Credits  •   Powered by WordPress