Till Startsidan

Koll på vad som händer i världen?

10:e juni 2008 av Fredrik

Om du är helt säker på att du vill veta vad som händer just nu i världen så kan du klicka vidare hit

 

 3 Kommentarer till “Koll på vad som händer i världen?”
 1. 1

  Annika skriver:

  Så fruktansvärt! Kan aldrig vara bra för sinnesfriden att titta för mycket/för länge på denna sida. Orkar hjärnan omfatta informationen? Man letar efter stoppknappen med panik i hjärtat! Snacka om att öka sin existentiella stress.

 2. 2

  Claes skriver:

  Tänker att det är intressant att se allt elände – en stund. Sen blir det nästan förlamande och letar bara inte efter stoppknapp utan också efter escape…

 3. 3

  Fredrik skriver:

  Jo, det är väl inte så uppmuntrande precis, men vi kan alltid välja om vi vill veta hur det verkligen står till eller om vi hellre vill låta bli. Denna länk är för de som vill veta.
  Vissa människor blir faktiskt engagerade av att känna till missförhållanden – de känner att de vill göra något för att bidra till att ställa saker till rätta i den mån de kan. Eller i alla fall börja bidra till att minska ökningstakten på eländet. Kanske genom att börja leva lite mer hållbart och kanske genom att engagera sig i eller stödja organisationer som försöker förbättra förhållandena. Utan vetskap om elände fanns varken Amnesty, Greenpeace, SOS Barnbyar, Plan eller andra liknande.
  Vår värld befinner sig där den gör (vilket avspeglas i siffrorna på den aktuella siten)delvis på grund av att allt för många människor inte vill veta hur det står till.
  Vi kan alla – efter förmåga – bidra till att minska takten på den utveckling vi tycker går för fort, men vi kan inte hejda den genom att trycka på vare sig ”stopp” eller ”escape”. På det sättet kan vi bara skydda oss själva från vetskapen om hur det ser ut – vilket i vissa fall i och för sig kan vara temporärt nödvändigt.

  Fredrik W.

Skriv en kommentar

Föreningen Tidsverkstaden   Södra Larmgatan 6   •   411 16 Göteborg   •   e-post: info@tidsverkstaden.se
Copyright © 2019 Föreningen Tidsverkstaden  •  Om personuppgifter och Cookies  •  Webmaster  •   Credits  •   Powered by WordPress