Till Startsidan

Enuff is enuff

15:e juni 2008 av Fredrik

Detta inspel är kontroversiellt. Av flera skäl. Dels innehåller det ett tips om och därför reklam för en sak som kostar pengar, vilket verkligen inte är normalt för Tidsverkstaden (men vi tjänar inget på att tipsa). Dessutom innebär detta tips en möjlig inskränkning i människors frihet att använda sin tid till något som de kanske – åtminstone på kort sikt och i lagom dos – tycker är väsentligt.

Men här kommer det ändå.

Enuff är en programvara som man kan installera på sin hemdator och som ger möjlighet för den som är "Administrator" att ställa in max antal timmar som olika användare kan använda datorn. Dessutom kan man ställa in mellan vilka tider under veckans olika dagar som dessa max antal timmar kan användas. På sin hemsida kallar leverantören Enuff för "nyckeln till ett balanserat datorliv"

På detta kan man se olika. För föräldrar kan det innebära en befrielse från tjat om att stänga av för nu är klockan (vad den nu är) och "nu har du suttit alldeles för länge" och svar som "det har jag inte alls".  I kombination med en viss (spelad eller ej) teknisk inkompetens som gör ändring i inställningarna mycket svåra, kan (efter en kort inkörningstid med utrymme för uttryck som exemeplvis "*****a fascistsystem") allt tjat om datoranvändning i hemmet försvinna. Men vi lämnar naturligtvis inga garantier utan grundar bara tipset på egenupplevda erfarenheter (när vår yngste son nu blivit myndig har vi slutat att använda programmet) 

Man kan prova Enuff gratis i 30 dagar och sedan köpa om man vill. Info på  http://www.akrontech.com/


Föreningen Tidsverkstaden   Södra Larmgatan 6   •   411 16 Göteborg   •   e-post: info@tidsverkstaden.se
Copyright © 2019 Föreningen Tidsverkstaden  •  Om personuppgifter och Cookies  •  Webmaster  •   Credits  •   Powered by WordPress