Till Startsidan

A propos frågan om utvecklingen …

12:e december 2007 av Fredrik

… går framåt eller inte, kunde vi i Göteborgs-Posten den 4 november 2007 läsa att platt-TV-apparater nu har börjat dyka upp på återvinningscentralerna. Så sent som år 2004 var platt-TV årets julklapp (enligt HUI – Handelns Utredingsinstitut) och redan börjar de hamna i återvinning.

Är detta ett tecken på att utvecklingen går framåt? Och vilken utveckling har i så fall gått framåt? Kvaliteten? Eller kan det vara ett uttryck för att vi börjar tröttna på våra prylar och därför slänger dem? Eller är detta tecken på att den tillväxtdrivande tekniska utvecklingen som skapar begär efter nya finesser skrider framåt? Eller är det en god signal som visar att återvinningssystemen fungerar? Eller säger det något om att vårt överflödssamhälle har börjat bita sig själv i svansen?

Fundera gärna också på frågan om du tycker att det är ett framsteg om kannibaler börjar äta med kniv och gaffel.0 Kommentarer till “A propos frågan om utvecklingen …”
  1. Bli först att tycka till!
Skriv en kommentar

Föreningen Tidsverkstaden   Södra Larmgatan 6   •   411 16 Göteborg   •   e-post: info@tidsverkstaden.se
Copyright © 2019 Föreningen Tidsverkstaden  •  Om personuppgifter och Cookies  •  Webmaster  •   Credits  •   Powered by WordPress